طول عمر حداكثر ۲ و نیم ساله ماهواره ظفر در مدار

طول عمر حداكثر ۲ و نیم ساله ماهواره ظفر در مدار به گزارش می هاست رئیس مركز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران با تاكید بر این كه فناوری های استفاده شده در ساخت ماهواره های ظفر 1 و 2 جزو فناوری های روز دنیا است، اظهار داشت: این ماهواره در مدار 500 كیلومتر قرار گرفته است و برمبنای پیش بینی ها عمر مداری آن بین یك و نیم تا دو و نیم سال پیش بینی می شود.


به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، دكتر حسین بلندی در حاشیه مراسم تحویل ماهواره های ظفر ۱ و ۲ در جمع خبرنگاران طراحی و ساخت این ماهواره را حاصل سه سال فعالیت دانشمندان مركز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران دانست و اضافه كرد: در سه سال قبل حدود ۴۰۰ هزار نفر ساعت بر روی طراحی و ساخت این ماهواره ها فعال بوده اند و تحویل این ماهواره ها برمبنای اقتصاد مقاومتی بوده است.
وی، ماهواره "ظفر ۱" را مجهز به دوربین ۲۵ متری و "ظفر ۲" را مجهز به دوربین رنگی ۱۶ متر دانست و اظهار نمود: هر دو ماهواره از محموله ذخیره و ارسال داده برخوردار می باشند، بگونه ای كه ۲۵۶ كاربر در جهان می توانند با این ماهواره ارتباط برقرار كنند و ارسال و دریافت پیام داشته باشند.
بلندی همین طور با بیان این كه این ماهواره در پوشش ایستگاه های زمینی مجهز به موبایل ماهواره ای است، تصریح كرد: این امر سبب می شود كه دو نفر می توانند با تلفن همراه با یكدیگر تماس داشته باشند.
رئیس مركز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران افزود: این ماهواره ها همین طور مجهز به محموله اندازه گیری تشعشات فضایی هستند كه این محموله جزو فناوری های روز دنیا به حساب می آید.
به گفته وی، در طراحی و ساخت این ماهواره ها حدود ۴ تجهیز از خارج از كشور تهیه و مابقی تجهیزات نیز در داخل كشور طراحی و ساخته شده اند.
وی با بیان این كه در این پروژه دو موضوع هزینه محصول و مهندسی سیستم بطور كامل عملیاتی شده است، افزود: علاوه بر آن كلیه تست های ماهواره كه طبق استاندارد باید صورت گیرد، در این دو ماهواره انجام شده است كه از آن جمله می توان به تست های EMC تشعشع و تست های محیطی اشاره نمود.
عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان این كه امروز این دانشگاه در نوزدهمین سالگرد تاسیس خود قرار دارد، اظهار داشت: مسئولیت پرتاب این ماهواره با سازمان فضایی نیست، بلكه این سازمان بعد از تحویل ماهواره با انجام هماهنگی با مراجع ذی ربط مبادرت به پرتاب آن خواهدنمود.
مقایسه ماهواره های دانشگاه علم و صنعت
بلندی به بیان تفاوت های ماهواره های ساخته شده در این دانشگاه پرداخت و اظهار نمود: ماهواره "نوید" كه نخستین ماهواره طراحی شده در این دانشگاه بوده است، دارای عمر دو ماهه است و بعد از پرتاب به مدت ۵۳ روز عملكرد موفقی داشته است.
رئیس مركز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران ماهواره "مبین" یا "تدبیر" این دانشگاه را مجهز به دوربین ۱۰۰ متری با عمر مداری دو ماه توصیف كرد و اظهار داشت: ماهواره "ظفر" در مدار ۵۰۰ كیلومتری و مسیر دایروی طراحی شده است و عمر مداری آن یك سال و نیم پیش بینی شده است.
به گفته وی، برمبنای طراحی این ماهواره انتظار می رود كه عمر مداری ظفر بین یك و نیم تا دو و نیم سال باشد.
وی با تاكید بر این كه این ماهواره فاقد موتور سوخت است، خاطرنشان كرد: موتور سوخت برای افزایش طول عمر مداری ماهواره ها به كار گرفته می شود و ما در این ماهواره موتور سوخت نداریم، بلكه عملگرها و سنسورها كار تعیین و كنترل وضعیت ماهواره را انجام خواهند داد.
نحوه ارسال و دریافت داده از طرف ظفر
رئیس مركز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان این كه ماهواره "نوید" مجهز به دوربین ۴۰۰ متری بوده است، اظهار داشت: ماهواره "ظفر ۱" مجهز به دوربین ۲۵ متری است و تعداد دفعات و حجم تصاویری كه می تواند جابجا كند غیر قابل تصور است و می توان گفت ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد نسبت به ماهواره های "نوید" و "تدبیر" ارتقای فناوری دارد.
تفاوت ماهواره های ظفر یك و دو
وی با تاكید بر این كه ماموریت هر دو ماهواره ظفر ۱ و ۲ یكی است، اظهار داشت: تفاوت این دو ماهواره در نوع دوربین های آنها است كه یكی از این دوربین ها بومی شده است.
به گفته بلندی، در ماهواره "ظفر ۱" دوربین با دقت ۲۵ متر و در "ظفر ۲" دوربین ۱۶ متری رنگی تعبیه شده است.




منبع:

4467
5.0 از 5
1398/10/30
13:48:57
تگهای خبر: تلفن همراه , دانشگاه , دوربین , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان