بسته اخبار اقتصادی ایسنا در روز شنبه
ارز ارزان شد كالا نشد!
به گزارش می هاست با كاهش قیمت ارز، فضا برای ثبات قیمت كالاها همچون مسكن، خودرو، لوازم خانگی و برخی اقلام غذایی فراهم شده و قاعدتا باید منتظر كاهش یا حداقل ثبات قیمت آنها باشیم.
به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، نخستین روز هفته روند كاهش قیمت ارز و سكه ادامه یافت. پس از جهش نرخ دلار كه تا مرز ۲۰ هزار تومان هم بالا رفت این استدلال از جانب تولیدكنندگان و فروشندگان عنوان می شد كه چون دلار گران شده قیمت كالاها هم افزایش یافته است. اما پس از افت دلار به محدود ۱۰ هزار تومان، قیمت محصولات پایین نیامد. البته قیمت خودرو در بازار آزاد گرفتار ثبات شد. بعد جسته و گریخته در اخبار شنیدیم كه برخی محصولات همچون لوازم خانگی مقرر است ارزان تر شود. امروز هم متوجه شدیم لبنیاتی ها تا سه روز دیگر فرصت دارند قیمت ها را ۷ تا ۱۰ درصد پایین بیاورند. ضمن امیدواری برای تحقق این موضوعات، امیدواریم سایر كالاها هم به تبع فروكش التهابات بازارهای ارز و طلا، ارزان شود.
۳ روز تا آخر مهلت لبنیاتی ها برای ارزانی
هفته گذشته دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی گفته بود كه سازمان حمایت، كاهش قیمت لبنیات را با در نظر گرفتن حاشیه سود قانونی ۱۴ درصدی در دستور كار قرار داد كه رضایت كارخانه ها را هم در برداشت. در این میان نرخ های جدید كه كاهش قیمت هفت تا ۱۱ درصدی انواع لبنیات را سبب می شود، به تصویب سازمان حمایت رسید و به كارخانه های لبنی ابلاغ گردید كه این قیمت های مصوب را روی محصولات خود درج كنند. حالا حدود یك هفته از این اظهارات می گذرد و در همان زمان یك روز وقت برای لبنیاتی ها در نظر گرفته شده بود اما به نظر می آید هنوز آنها این نرخ ها را رعایت نكرده اند. در این رابطه باكری به ایسنا توضیح داد كه ابلاغیه مورد نظر بیستم آذر ماه امسال برای كارخانه های لبنی ارسال شده است و به آنها بابت اجرای قانون یك هفته فرصت داده شده است.
تولید خودرو نصف شد؛ قیمت دو برابر
بازار خودرو هم چنان در برزخ میزان افزایش قیمت قرار دارد و در این بین فاصله حدود دو برابری بین نرخ های رسمی كارخانه ای قبل كه البته هنوز به روز نشده با قیمت بازار آزاد بوجود آمده است. به دنبال افزایش قیمت ها تولید انواع خودرو در آذرماه امسال كاهش ۵۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان داده است. تولید انواع خودرو از ۱۳۵ هزار و ۴۰۲ دستگاه در آبان ماه ۱۳۹۶ به ۵۷ هزار و ۶۲۷ دستگاه كاهش یافته است. از جانب دیگر فعالان بازار خودرو و مشتریان در انتظار اعلام قیمت های رسمی هستند.
دوره رونق مسكن تكمیل شده است
امروز در گزارشی به مقایسه رفتار بازار مسكن در دو بازه جهش قیمتی یعنی سال های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۷ پرداختیم. از آخر سال ۱۳۹۱ تا روز ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۷ شاخص قیمت دلار به ۱۷۳ درصد افزایش رسیده و قیمت مسكن هم در همین بازه زمانی ۱۳۴ درصد رشد كرده است. اگر تكمیل دوره رونق امسال را با سال ۱۳۹۱ مقایسه نماییم و همان تجربه تكرار شود، قیمت اسمی مسكن الان در نقطه اوج خود قرار دارد و از این پس دوران تثبیت قیمت آن آغاز می گردد. برآوردهای آماری نشان داده است حتی اگر قیمت اسمی مسكن در ماه های آینده به روند صعودی خود ادامه دهد با ورود به دوره ركود، قیمت واقعی آن در تمامی ماه های پیش حداقل تا ۱۲ فصل پایین تر از نرخ تورم قرار خواهد گرفت.
یلدای امسال پسته بخریم یا نخریم؟!
سری هم به بازار خشكبار بزنیم كه مثل مسكن، خودرو، لوازم خانگی و بسیاری دیگر از كالا رشد شدید قیمت ها را تجربه می كند. امسال قیمت پسته در آستانه شب یلد ۸۰ درصد افزایش یافته كه عامل اصلی آن كمبود تولید اعلام شده است. چندی قبل محمود ابطحی - رئیس انجمن پسته - كاهش تولید پسته به یك پنجم میزان تولید سال قبل را از عوامل گرانی این محصول باغی اعلام نموده و اظهار داشت: مردم امسال را تحمل كنند و كمتر پسته خریداری كنند تا سال آینده تولید و بازار این محصول اصلاح گردد. امروز هم با مصطفی احمدی ـ رییس اتحادیه خشكبار و آجیل فروش ـ صحبت كردیم كه نظر دیگری دارد. او می گوید كه وزارت جهاد كشاورزی می تواند به صورت مقطعی ثبت سفارش و واردات این محصولات را در بازه زمانی مشخص و در تناژ تعیین شده، باز كند تا بازار آجیل تنظیم شود، چون كه مردم حق دارند این محصولات را به قیمت مناسب برای خود تامین كنند.
دلار و سكه باز هم مقداری پایین آمد
امروز (۲۴ آذر) هم همچون روزهای گذشته قیمت سكه و طلا و ارز روند كاهشی خویش را به صورت نسبی ادامه داد تا پرونده بازار در آغاز هفته با شیب كاهشی گشوده شود. قیمت سكه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار امروز شنبه در ساعت ارسال این گزارش به سه میلیون و ۵۲۰ هزار تومان رسیده و هر گرم طلای ۱۸ عیار هم ۳۰۷ هزار تومان قیمت دارد.
هم چنین بانك ها نرخ خرید ارز را كاهش دادند و تا ساعت ۱۳ امروز هر دلار آمریكا را ۱۰ هزار و ۹۳ تومان خریدند. همینطور نرخ خرید یورو هم نسبت به آخرین روز هفته قبل كاهشی بوده و ۱۱ هزار و ۴۱۵ تومان است. در صورتی كه روزهای پایانی هفته گذشته هر دلار در بانك ها قیمت ۱۰ هزار و ۱۱۱ تومان و هر یورو ۱۲ هزار و ۱۲۲ تومان خریداری می شد. قیمت خرید هر دلار آمریكا در بازار آزاد توسط صرافی ملی امروز هم ۱۰ هزار و ۱۵ تومان اعلام شده است كه پایین تر از نرخ خرید بانك هاست.
"یارانه نقدی" ابزار فریب مردم شده است؟
اما یارانه های نقدی و حساسیتی كه در مورد آن بین مردم وجود دارد سبب شده به ابزاری برای برخی مسئولان برای جلب رضایت مردم تبدیل گردد، در صورتی كه خودشان هم می دانند منابعی برای رشد رقم یارانه نقدی وجود ندارد و همین مبلغ ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان موجود هم با كسری چند هزار میلیارد تومانی در سال همراه می باشد. ارقام ۹۰ هزار، ۱۵۰ هزار و به تازگی هم نرخ ۹۱۰ هزار تومانی جدید محمود احمدی نژاد كه هیچ منطقی برای آن اعلام نشده است، به نظر می آید بیشتر از آنكه بر اساس علمی و كارشناسی باشد قصد فریب مخاطبان یارانه های نقدی را داشته باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب