معاون وزیر ارتباطات تاكید كرد

ضرورت توجه به نظر کاربران در حکمرانی فضای مجازی

ضرورت توجه به نظر کاربران در حکمرانی فضای مجازی به گزارش می هاست، معاون وزیر ارتباطات اظهار داشت: اگر کاربری صدمه ای در فضای مجازی می بیند، به صرف این که از ابزار مسدودسازی استفاده شده عملا نتوانستیم حکمرانی خودمان را در این فضا به ظهور برسانیم. ازاین رو باید به آن توجه کرد و یکی از مهم ترین مولفه های این حکمرانی چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی توجه به نظر مردم و بخصوص در این فضای مجازی نظر کاربران است.



به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، حمید فتاحی- معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- در رابطه با حکمرانی فضای مجازی اظهار نمود: در رابطه با این مورد باید گفت اگر بتوانیم یک سنگ بنای واحد را در تعریف از حکمرانی فضای مجازی با همدیگر داشته باشیم، حتما خروجی هایی که به دست خواهد آمد هم مورد توافق همه خواهد بود.

وی ادامه داد: ازاین رو من ابتداً یک نگاه کلی می کنم به آن چیزی که ما فکر می نماییم شیوه حکمرانی در فضای مجازی هست و البته فرمایش مقام معظم رهبری در مورد حکمرانی قانونمند که در آخرین دیدار هیأت دولت، فرمودند مقداری بتوانیم این را تبیین نماییم و بعد در مقابل آن نسبت به این خروجی هایی که حاصل شده حتما می شود تصمیم بهتری گرفت؛ حکمرانی که تردید ناپذیر است یعنی این که اصلاً چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی به هر حال حکمرانی و بخصوص حکمرانی خوب یک امر تردید ناپذیر است.

فتاحی با اشاره به اینکه ازاین رو کسی ادعا کند بدون حکمرانی امکان گسترش در فضای مجازی چه در فضای حقیقی به اهدافی برسد، این کاملا مردود هست، خاطرنشان کرد: اما همین تعریف حکمرانی است که اگر دقیق بشود آن وقت میتوان تصمیم درست گرفت، اما مؤلفه های حکمرانی چه می تواند باشد؟ اگر ما نگاه نماییم که مثلا فضای مجازی را تنها یک دکمه فیلترینگ مصادف و معادل بدانیم در حکمرانی فضای مجازی؛ یعنی اتفاقی که عملا در سالهای گذشته در کشور افتاد، یعنی ما همه آن چه را که از آن بعنوان حکمرانی خواستیم یاد نماییم، در مسدود سازی خلاصه کرده ایم. در این قسمت درنظر نگرفتن سایر مؤلفه ها حتما ما را به نتیجه نخواهد رساند.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار داشت: ازاین رو شما اگر صدمه ای در این فضا می بینید، به صرف این که از ابزار مسدودسازی استفاده کردید، عملا نتوانستیم حکمرانی خودمان را در این فضا به ظهور برسانیم، ازاین رو باید به آن توجه کرد که یکی از مهم ترین مولفه های این حکمرانی چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی توجه به نظر مردم و بخصوص در فضای مجازی نظر کاربران هست.

استفاده ۸۰ درصد کاربران از فیلترشکن


وی که در یک گفت وگوی تلویزیونی صحبت میکرد اضافه کرد: به علت گسترش ابزار فیلترشکن برپایه آمارهای رسمی بیشتر از ۸۰ درصد از کاربران از این ابزار استفاده می نمایند و این مورد نشان داده است علاوه بر دسترسی که صاحب پلت فرم امکان دارد به اطلاعات کاربر داشته باشد، یک دسترسی جدید دیگر هم از راه فیلترشکن به اطلاعات کاربران بوجود آمده و معلوم نیست چه کسانی با چه اهدافی این ابزار را در اختیار کاربران ما قرار می دهند.

وی افزود: اگر سوال مطرح می شود که اگر تمام این پلت فرم ها باز شود، عملا تاثیری در حوزه فیلترشکن ها و وی پی ان ها نیست، من می خواهم به پیش از این مسدودسازی ها اشاره کنم، پیش از مسدودسازی تلگرام، اگر والدینی روی گوشی فرزندشان ابزار وی پی ان و فیلترشکن می دیدند، اینقدر این حرکت خارج از قاعده و قبیح بود که گرفتار اضطراب و نگرانی می شدند اما امروز، والدین می روند سراغ بچه ها و نوجوان ها و درخواست می کنند که فرزندان فیلترشکن آنها را به روز کنند.

فتاحی اضافه کرد: باید گفت در دوره های گذشته با خیلی از پلت فرم های بین المللی مذاکره انجام شده و آنها هم سیاست هایی برای خودشان دارند و هم اکنون مدتی است به واسطه این که در کشور مسدود شدند؛ البته به شکل مشخص به نظر می آید راهی برای مذاکره با پلت فرم های آمریکایی وجود نداشته باشد، اما در رابطه با سایر پلت فرم ها در قالب قواعد و سیاست هایی که دارند و کشورهای دیگر دنیا هم آنها را پیاده سازی می کنند، امکان این مورد به شکل مشخص وجود دارد، اما در مورد این دو پلتفرمی که به شکل مشخص به تازگی بازگشایی شده، چنین اتفاقی نیفتاده است.

معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: این که برای کودکان و نوجوانان در این فضا چه تدابیری انجام شده باید گفت در دنیا روش های استاندارد وجود دارد؛ اینها تلفیقی از موضوعات فنی و غیر فنی است و مسئولیت اجتماعی والدین هم است؛ یعنی ابزار پرنتال کنترل در اختیار والدین قرار می گیرد تا آنها بتوانند با خیال راحت از حضور فرزندانشان در این فضای مجازی صیانت کنند و از صدمه های موجود در این فضا محافظت کنند؛ در نتیجه اساسا روش ها و سیاست ها وجود دارد و تا امروز هم بعضی از این اقدامات انجام شده اما چون مدل ترویجش و مدل اقتصادی و فنی اش درست نبوده، به جمع بندی نرسیدند ولی این حتما وجود دارد و ما همین اهتمام را داریم.


54
0.0 از 5
1403/10/09
11:21:01
تگهای خبر: ارتباطات , تلگرام , فضای مجازی , فیلترینگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان