چین کامپیوتر کوانتومی رکوردشکن ساخت

چین کامپیوتر کوانتومی رکوردشکن ساخت به گزارش می هاست، چین با رونمایی از یک کامپیوتر کوانتومی ابررسانا معروف به تیان یان-۵۰۴(Tianyan-۵۰۴) که دارای تراشه ۵۰۴ کیوبیتی شیائوهونگ(Xiaohong) است، به جهش قابل توجهی در محاسبات کوانتومی رسید و نقطه عطف جدیدی را رقم زد.


به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، چین با توسعه کامپیوتر کوانتومی Tianyan-۵۰۴، یک کامپیوتر کوانتومی قدرتمند ۵۰۴ کیوبیتی ساخته است که نقطه عطف جدیدی در محاسبات کوانتومی به حساب می آید.
به نقل از آی ای، کامپیوتر کوانتومی Tianyan-۵۰۴ از راه همکاری بین گروه تلکام کوانتوم چین(CTQG)، مرکز تعالی اطلاعات کوانتومی و فیزیک کوانتومی تحت نظارت آکادمی علوم چین و یک شرکت فناوری کوانتومی مستقر در استان آنهویی معروف به کوانتوم سی تک(QuantumCTek) توسعه یافته است.

تسریع تحقیقات کوانتومی از راه یکپارچه سازی ابری

کامپیوتر کوانتومی Tianyan-۵۰۴ در پلت فرم ابری محاسبات کوانتومی تیان یان(Tianyan) گنجانده می شود و دسترسی جهانی را برای کاربران فراهم می آورد.
وانگ ژن(Wang Zhen) معاون مدیرکل گروه کوانتومی چاینا تلکام تصریح کرد که این شرکت می خواهد با شرکت QuantumCTek همکاری کند تا یک کامپیوتر کوانتومی را با استفاده از تراشه جدید توسعه دهد تا محققان در زمینه های مختلف بتوانند کارآمدتر کار کنند و استفاده عملی از محاسبات کوانتومی را سرعت بخشد.
پلت فرم ابری محاسبات کوانتومی Tianyan که در نوامبر ۲۰۲۳ راه اندازی گردید، بیشتر از ۱۲ میلیون بازدید از بیشتر از ۵۰ کشور دریافت کرده است و خدمات محاسبات کوانتومی قابل دسترس را برای کاربران در سراسر دنیا عرضه می دهد.
علاوه بر این، چین در محاسبات کوانتومی با توسعه یک تراشه ابررسانا ۵۰۴ کیوبیتی به نام Xiaohong پیشرفت کرده است. این یک رکورد داخلی برای تعداد کیوبیت در یک تراشه کوانتومی ابررساناست و از آزمایش سیستم اندازه گیری و کنترل کیلو-کیوبیت شرکت QuantumCTek پشتیبانی می کند.
سیستم اندازه گیری و کنترل، همراه با تراشه محاسباتی کوانتومی در عملکرد کامپیوتر های کوانتومی نقش اساسی دارند. به قول لیانگ فوتیان(Liang Futian) دانشیار مرکز تعالی اطلاعات کوانتومی و فیزیک کوانتومی تحت نظارت آکادمی علوم چین، اثربخشی آنها به صورت قابل توجهی بر قابلیت های کلی کامپیوتر های کوانتومی تاثیر می گذارد.

فوتونیک و فناوری های محاسباتی کوانتومی ابررسانا

انتظار می رود تراشه Xiaohong با عملکرد پلت فرم های محاسباتی کوانتومی مبتنی بر ابر بین المللی مانند IBM از نظر طول عمر کیوبیت و عمق مدار کوانتومی مطابقت داشته باشد.
محققان چینی برای توسعه یک کامپیوتر کوانتومی با استفاده از تراشه جدید Xiaohong همکاری می کنند. این همکاری به کاربران جهانی دسترسی به پلت فرم ابری محاسبات کوانتومی گروه کوانتومی چین را فراهم می آورد و محققان را از زمینه های مختلف قادر می سازد تا به صورت موثر روی مسائل و الگوریتم های عملی کار کنند.
با این وجود، گونگ مینگ(Gong Ming) پژوهشگر این مطالعه تصریح کرد که تمرکز اصلی این تراشه به جای دستیابی به قدرت محاسباتی بالاتر یا برتری کوانتومی، بر پیشرفت توسعه سیستم های اندازه گیری و کنترل محاسبات کوانتومی در مقیاس بزرگ است.
علاوه بر این، اعتقاد بر اینست که چین تنها کشوری است که از راه فناوری های محاسباتی کوانتومی فوتونیک و ابررسانا به برتری محاسباتی کوانتومی دست یافته است. این نقطه عطف با توسعه جیوژانگ ۲(Jiuzhang ۲.۰) و زوچونگژی ۲.۱(Zuchongzhi ۲.۱) به دست آمد که هر کدام دارای ۱۱۳ فوتون شناسایی شده و ۶۶ کیوبیت هستند.
ماه گذشته، یک ابر رایانه ارتش چین به نام تیان هه(Tianhe) بار دیگر رتبه اول را در آزمون بین المللی کارآمدی محاسبات هوش مصنوعی به دست آورد و دومین پیروزی خویش را از سال ۲۰۲۱ رقم زد. این ابر رایانه همینطور نقشی کلیدی در دستاوردهای مهم در زمینه های تحقیقاتی مانند فناوری شبیه سازی عددی، محاسبات مواد و هواشناسی محیطی داشته است.


207
0.0 از 5
1403/09/19
19:26:27
تگهای خبر: خدمات , فناوری , كاربر , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان