چند شهر به فیبر نوری مجهز شدند؟
به گزارش می هاست، طبق آخرین اظهارات وزیر ارتباطات، پروژه بزرگ فیبر نوری منازل و کسب و کارها از یک سال قبل آغاز و در ۱۰۰ شهر هم به پایان رسیده و تابحال ۴.۵ میلیون خانوار زیر پوشش قرار گرفته اند.
به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، فیبر نوری یا (Fiber To The x) FTTx، یکی از روش های دسترسی به اینترنت ثابت است که به جای تمام یا بخشی از کابل مسی از کابل های فیبر نوری بهره می برد. بسته به اینکه به جای x چه حرفی قرار بگیرد، به روش های مختلف عرضه آن به کاربر اشاره می کند. در مدل (Fiber To The Home) FTTH، کابل کشی فیبر نوری تا منزل یا واحد کاربر ادامه پیدا می کند و به عبارت دیگر فیبر نوری در تمام مسیر از مخابرات تا داخل منزل جایگزین کابل مسی می شود.
اما در مدل (Fiber To The Building) FTTB، کابل فیبر نوری به ساختمان می رسد و درنهایت خدمات توسط کابل مسی (معمولا VDSL) تحویل داده می شود و در مدل (Fiber To The Cabinet) FTTC، فیبر نوری به نزدیک ترین کافو به کاربر (در فاصله کمتر از ۵۰۰ متری کاربر) عرضه داده می شود و مشترک در نهایت از راه یکی از فناوری های DSL (نظیر VDSL) به شبکه متصل می شود.
در همین رابطه به تازگی عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در دومین رویداد ملی صنعت دانش بنیان اظهار نمود: برای فراهم کردن زیرساخت مناسب در کشور، پروژه بزرگ فیبر نوری منازل و کسب و کارها از یک سال قبل آغاز و در ۱۰۰ شهر هم به پایان رسیده و تابحال ۴.۵ میلیون خانوار زیر پوشش قرار گرفته اند.
طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وی تاکید کرده است سرعت های نزدیک به هزار مگابیت برثانیه هم در این شهرها به مردم عرضه می شود و تا پایان دولت هم تمام شهر های کشور زیر پوشش این پروژه قرار می گیرند.
از طرفی زارع پور به تازگی با انتشار پستی در یک شبکه اجتماعی داخلی از آغاز طرح ملی فیبر نوری در جزیره ابوموسی اطلاع داد.
او در این حوزه اظهار داشت: امروز طرح فیبر نوری منازل و کسب و کارها در جزیره زیبای ابوموسی درحال اجراست تا امکان عرضه سرعت های چندصد مگابیت بر ثانیه ای به هموطنان ساکن این جزیره فراهم گردد.
در لایحه بودجه سال آینده هم قسمتهایی به این فناوری اختصاص داده شده است. در تبصره ۱۳ لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفته شده است به منظور تسریع و تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه شبکه فیبر نوری کشور، معابر شهری و خارج از شهری را حداکثر ۱۵ روز بعد از دریافت تقاضای کاربر معرفی شده از سمت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و صرفا با رعایت شرایط و ضوابط و تعرفه های مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارائه کنند.
از سوی دیگر در قسمت دیگری هم گفته شده به منظور تسریع و تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه شبکه فیبر نوری کشور، وزارت نیرو با همکاری وزارت ارتباطات فناوری اطلاعات (سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) مکلف اند استانداردها، ضوابط و تعرفه های عبور تار (فیبر)های نوری هوایی کاربران مذکور از راه تیرها و دکل های برق را با رعایت اصول امنیتی و پدافند غیرعامل حداکثر ظرف دو ماه به تصویب هیأت وزیران برساند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب