افزایش قیمت تمام شده برنج در صورت عدم تسریع در تخصیص ارز وارداتی
به گزارش می هاست دبیر انجمن واردكنندگان برنج اظهار داشت: اگر بانك مركزی در تخصیص ارز نیمایی سرعت نبخشد محموله های برنج مشمول سایر هزینه ها همچون انبار داری هم می شود.
مسیح کشاورز در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه ۸۰ هزارتن برنج رسوبی در سال ۱۳۹۸ بواسطه عدم تخصیص ارز توسط بانک مرکزی در بنادر مانده است، اظهار نمود: این وعده داده شده است که ارز مورد نیاز تخصیص داده شود و امیدواریم پیش از شروع دوره ممنوعیت ترخیص(از شهریورماه) این مقدار برنج رسوبی وارد بازار شود.
وی افزود: تمام مسائل، مشکلات و کسری کشور در برنج برنامه ریزی می شود ولی وقتی این برنامه ریزی ها به سمت بانک مرکزی می رود به دیوار بلندی برخورد می کند. در حقیقت این عدم تخصیص ارز توسط بانک مرکزی آثار بسیاری سویی در شرایط فعلی و آینده بازار دارد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج افزود: وقتی وارد کنندگان به بانک مرکزی اعتماد داشته باشند بواسطه این اعتماد کالا را اعتباری وارد کشور می کنند و پس از آن هزینه را از دولت دریافت می کنند. ولی هم اکنون محموله های بسیاری بواسطه همین اعتماد به دولت در بنادر و گمرکات مانده است و اگر بانک مرکزی به این روند را ادامه دهد دیگری کسی به صورت اعتباری کالایی وارد نمی کند.
کشاورز با اشاره به اینکه ۲۰۰ هزارتن برنج رسوبی در گمرکات منتظر تخصیص ارز هستند، اظهار داشت: سه مولفه قیمت جهانی، قیمت ارز و هزینه های گمرکی در قیمت گذاری موثر است. در قیمت جهانی با کاهش مواجه شدیم ولی ارز نیمایی از ۱۴ هزارتومان به ۱۸هزارو۵۰۰تومان رسیده است که این افزایش قیمت اساسا در قیمت تمام شده برنج هم خودنمایی می کند. ازطرفی بارها به بانک مرکزی اعلام کردیم که اگر در تخصیص ارز نیمایی سرعت نبخشد محموله های برنج مشمول سایر هزینه ها همچون انبار داری هم می شود بدین سبب با این روند بنظر می رسد قیمت برنج وارداتی به ۲۰ هزارتومان هم برسد.
منبع: mihost.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب