با حضور وزیر ارتباطات؛

آزمایشگاه جامع سازگاری الكترومغناطیسی در حوزه فضایی رونمایی گردید

آزمایشگاه جامع سازگاری الكترومغناطیسی در حوزه فضایی رونمایی گردید می هاست: از طرف پژوهشگاه فضایی ایران مركز تجمیع، یكپارچه سازی و آزمون سامانه های فضایی امروز (دوشنبه) با حضور وزیر ارتباطات رونمایی گردید.


به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، آزمایشگاه سازگاری الكترومغناطیسی (EMC) پژوهشگاه فضایی ایران به همت متخصصان این پژوهشگاه و با هدف تأمین نیازهای آزمون سامانه های فضایی طراحی و ساخته شده است كه بعنوان یكی از زیر ساخت های مهم در توسعه فناوری های فضایی، كاربردهای وسیعی دارد و امروز با حضور وزیر ارتباطات راه اندازی شد.
آزمون تداخل و سازگاری الكترومغناطیسی جزو جدایی ناپذیر پروژه های فضایی و قسمتی از روند اجرایی استانداردسازی محصولات فضایی در سطح بین المللی است كه در این آسایشگاه پیش بینی شده است.
با توجه به خلاء وجود یك آزمایشگاه جامع برای پوشش كامل این آزمون ها در كشور، متخصصان این پژوهشگاه سپس نیازسنجی و طراحی مفهومی، مراحل طراحی اولیه را طی كردند و با تهیه تجهیزات مربوط و سفارش ساخت قطعات محفظه بدون انعكاس از بهترین نوع موجود در دنیا مراحل نهایی ساخت آزمایشگاه را طی كردند.
این آزمایشگاه كامل ترین نمونه در نوع خود در كشور است و توانایی ایجاد آزمون های تداخل و سازگاری الكترومغناطیسی سطحی با استاندارد فضایی در این آزمایشگاه وجود دارد كه این امر، قابلیت خدمات سانی در حوزه های فضایی، صنعتی خودرو و لوازم خانگی و دانشگاهی را ایجاد خواهدنمود.


برای طراحی و ساخت یك سیستم مقاوم و سازگار در مقابل تلاطمات الكترومغناطیسی مراحلی همچون طراحی و ساخت سیستم با رعایت اصول EMC، شبیه سازی نرم افزاری سیستم و بررسی معیارهای EMC ایجاد آزمون های پیش تطابق و انجام آزمون های نهایی است كه كلیه این موارد و دوره های آموزشی مربوط در پژوهشگاه فضایی قابل اجرا می باشد.
به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، با عنایت به هزینه های بسیار بالای ساخت و پرتاب ماهواره ها و همین طور با عنایت به طول عمر مورد انتظار چنین ماهواره هایی می توان این نتیجه را گرفت كه وجود آزمایشگاه سازگاری الكترومغناطیسی برای صحت سنجی عملكرد درست بخش های گوناگون ماهواره در كنار هم و بر آوردسازی الزامات، مأموریت بسیار لازم است كه با استفاده از تجهیزات این آزمایشگاه گام های مؤثری در جهت تشخیص و بالا بردن قابلیت اطمینان كل سیستم برداشته شده است.
در این مراسم همین طور از سامانه نرم افزاری شبیه سازی ماهواه رونمایی گردید.
این سامانه یك بسته نرم افزاری است كه در پژوهشكده سامانه های ماهواره توسعه یافته است.
این سامانه امكان بررسی و تحلیل جامعی از طراحی و شرایط عملكرد زیرسیستم ها به صورت مستقل و همین طور اندركنش آنها با یكدیگر را برای مهندسان و محققان حوزه فضایی برای صحه گذاری طراحی ماهواره فراهم می آورد.
رادیو تلسكوپ باز از دیگر دستاوردهای این پژوهشگاه است كه در این مراسم رونمایی گردید. رادیو تلسكوپ نوعی آنتن رادیویی است كه در طیف فركانسی رادیویی به منظور كشف و جمع آوری اطلاعات از منابع رادیویی در فضا استفاده می شود و ایستگاه رصدخانه رادیویی را طی مراحل فنی برای پیشگیری از تداخل با امواج الكترومغناطیسی ادوات دیگر، مكان یابی می كند و آنرا در محلی مناسب راه اندازی می كنند.



نمایی از رادیوتلسكوپ




4523
5.0 از 5
1397/12/06
14:42:02
تگهای خبر: ارتباطات , خدمات , دانشگاه , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان