مانور سازمان فناوری اطلاعات ایران بر دولت الكترونیك

مانور سازمان فناوری اطلاعات ایران بر دولت الكترونیك به گزارش می هاست چند سالی است كه سازمان فناوری اطلاعات ایران مانور زیادی روی دولت الكترونیك می دهد؛ در حالی كه این موضوع نه تنها در كارهای ضروری این سازمان قرار نگرفته است بلكه سازمان مذكور در این زمینه، حتی اجازه كار كردن به دیگر نهادهای مرتبط را نخواهد داد.


همین موضوع سبب شده كه در گزارشات جهانی سازمان ملل متحد، رتبه‌ی جهانی ایران با وضعیت بسیار بدی مواجه شده و  با 74 رتبه تنزل در مشاركت الكترونیكی از سال 2012 تا 2016 در دولت الكترونیك و 6 رتبه سقوط EGDI از رتبه‌ی ۱۰۰ در سال ۲۰۱۲ به رتبه‌ی ۱۰۶ در سال ۲۰۱۶رسیده است.
در صورتی كه در این چهار سال با همت وزارت ارتباطات و تأكید دولت تدبیر و امید، اینترنت ثابت و همراه در كشور گسترش یافته است. در بخش پهنای باند داخلی ظرفیت حدود ۶۰۰ گیگابیت در ثانیه در سال ۹۲ به ۱۰ ترابیت بر ثانیه(بیش از ۱۰ هزار گیگابیت بر ثانیه) در سال ۹۶ رسیده و در بخش بین الملل نیز پنهای باند حدود ۷۰ گیگابیت برثانیه‌ای در سال ۹۲ به پهنای باند بین المللی حدود ۸۰۰ گیگابیت بر ثانیه در سال ۹۶ رسیده است.
از سویی با همت اپراتورهای همراه زمینه‌های خوبی در اجرای دولت الكترونیك، دولت همراه و شهر هوشمند فراهم شده است . یكی از این اقدامات ارائه‌ی خدمات نسل چهارم و چهار و نیم تلفن همراه یا همان خانواده فناوری LTE در بیش از ۷۰۰ شهر و ارائه‌ی خدمات نسل سوم تلفن همراه یا همان 3G  در بیش از هزار  شهر و روستاست. البته هم اكنون ۲۷ هزار روستای كشور نیز از خدمات اینترنت پر سرعت استفاده می‌كنند.
نگاهی گذرا به این زیرساخت وسیع و اجرای پایلوت های شهر هوشمند توسط برخی نهادهای وابسته به دولت و ریاست جمهوری در مناطق آزاد، نشان می‌دهد فرصت‌های خوبی برای راه‌اندازی مناسب دولت الكترونیك و همراه وجود دارد اما سازمان فناوری اطلاعات ایران با دلایل واهی از این كار سرباز می‌زند.
این ضعف سازمان فناوری اطلاعات در اجرای شبكه ملی اطلاعات نیز تا سال ۱۳۹۵ مشهود بود. اما در این بخش وزیر ارتباطات، افتتاح و ‌توسعه‌ی این شبكه را به مدیر جوان و‌ تازه نفس شركت ارتباطات زیرساخت سپرد تا شاهد افتتاح دو فاز اولیه از این شبكه‌ی موثر در كشور برسیم.
حال نیز باید ضمن اتخاذ تدابیر مربوطه در مورد اداراه‌ی سازمان فناوری اطلاعات در دولت دوازدهم، وزیر ارتباطات و رئیس جمهوری عملا می بایست سیاست‌های  زودبازده و تأثیرگذاری در بخش دولت الكترونیك داشته باشند تا جایگاه واقعی ایران در بخش دولت الكترونیك و مشاركت الكترونیك محقق گردد.
در این شرایط با وجود نتایج عملكرد ضعیف سازمان فناوری اطلاعات و فرصت سوزی چهارساله این سازمان كه عملاً مبین این مهم است كه توانایی لازم را در راهبری دولت الكترونیك را نداشته، از رییس جمهور انتظار میرود تحت فشارهای سیاسی و جناحی قرار نگیرد و از مدیران متخصص، كارآمد و جوان در این حوزه استفاده نماید.
5369
5.0 از 5
1396/04/15
22:10:27
تگهای خبر: اینترنت , سازمان فناوری اطلاعات , دولت الكترونیك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان