مدیر امور دیسپاچینگ و مخابرات شمال شرق كشور مطرح كرد:

پیشرو بودن دیسپاچینگ خراسان در طراحی نرم افزارهای بومی

پیشرو بودن دیسپاچینگ خراسان در طراحی نرم افزارهای بومی می هاست: مدیر امور دیسپاچینگ و مخابرات شمال شرق كشور اظهار داشت: دیسپاچینگ شرق كشور با طراحی و اجرای نرم افزارهای اسكادای و دی.سی.اس گام های مهمی در جهت اقتصاد مقاومتی و كاهش هزینه ها برداشته است.


سیدحمید موسوی در گفت وگو با ایسنا در زمینه خودكفایی خراسان به لحاظ طراحی و نصب نرم افزارهای خاص حوزه برق اظهار نمود: ‎ مشكلات تحریم، ایده تولید یك نرم افزار بومی را برای ما فراهم نمود. چون كه تا پیش از آن به راحتی می توانستیم این نرم افزار را از كشورهای خارجی تهیه نماییم و بعد از تولید تحریم ها برق منطقه ای خراسان در طراحی و ساخت نرم افزار اسكادای بومی یا ملی پیشگام شد.

وی ادامه داد: با عنایت به رشد روزافزون نیاز به انرژی برق و افزایش مصرف در كشور، نیاز به گسترش شبكه های تولید و انتقال برق كشور احساس شد. ازاین رو برای تحقق آن، نیازمند مراكز كنترل و راهبری ای به نام دیسپاچینگ بودیم.

وی اضافه كرد: یكی از فاكتورهای مهم برای تولید مراكز دیسپاچینگ وجود نرم افزار اسكادا است كه همگی آن ها برند اروپایی و آمریكایی بودند. با عنایت به تحریم هایی كه ایران در چند سال قبل با آن مواجه بود، كشورهای تولیدكننده، نرم افزار را در اختیار ایران نگذاشتند. ازاین رو از سال 1388 برق منطقه خراسان به طراحی و ساخت نرم افزار اسكادای به شكل بومی پرداخت.

موسوی ادامه داد: در همین راستا در بازه زمانی دو ساله با همكاری دانشگاه حكیم سبزواری در خود شركت برق منطقه خراسان و دیسپاچینگ شمال شرق كشور این نرم افزار توسط همكاران و مهندسان خراسانی طراحی شد. در سال 1390 نخستین نسخه آن افتتاح شد و در مراكز دیسپاچینگ ناحیه ای به مركزیت بجنورد در خراسان شمالی نصب گردید.

وجود نرم افزار اسكادای بومی در زمینه پدافند غیرعامل بسیار حیاتی است

مدیر امور دیسپاچینگ و مخابرات شمال شرق كشور توضیح داد: نرم افزار اسكادای بومی و ملی به مركزیت قائن در خراسان جنوبی و همینطور در ناحیه سبزوار به راه افتاده است. در این راستا یكسری مكاتباتی با دیسپاچینگ ملی در خود شهر تهران داشت ایم و اگر تمایلی جهت استفاده از آن، در مناطق دیگر كشور باشد در اختیار آن ها هم قرار خواهد گرفت. از مزایای این نرم افزار این بوده كه كد منبع آن در اختیار مهندسان و طراحان ما قرار دارد. چراكه برندهای خارجی مشابه آن، هیچگاه كد منبع را در اختیار خریداران خود قرار نمی دهند. ازاین رو تولید كوچكترین تغییر در نرم افزار، هزینه های بسیار بالایی را در برخواهد داشت.

وی با اشاره به اینكه اختیار نرم افزار اسكادای به صورت كامل در دست مهندسان خراسانی است، ادامه داد: امكان هر تغییری در خود نرم افزار وجود دارد و از لحاظ پدافند غیرعامل بسیار حائز اهمیت است؛ چراكه نرم افزار اسكادای بخصوص در حوزه برق در خط مقدم حملات سایبری قرار دارد و از آنجایی كه بومی و ایرانی است از گزند حملات سایبری به دور خواهد بود.

كاهش هزینه های 10 میلیارد تومانی شركت برق خراسان با ساخت نرم افزارهای بومی

موسوی با اشاره به هزینه های اندك طراحی و ساخت نرم افزار اسكادای تصریح كرد: هزینه ساخت این برنامه در مقایسه با نرم افزارهای مشابه خارجی آن بسیار اندك و حدود یك دهم قیمت برنامه خارجی است. درواقع برند خارجی حدود 10 میلیارد تومان هزینه در بر داشت؛ درحالی كه نوع بومی و ملی آن تنها با هزینه ی 100 میلیونی طراحی شده است و همان كیفیت خارجی را با مزایای بیشتری داراست.

مدیر امور دیسپاچینگ و مخابرات شمال شرق كشور توضیح داد: از برنامه های دراز مدت شركت برق منطقه ای خراسان اجرا و نصب این نرم افزار در دیسپاچینگ منطقه ای یا كشوری است. هم اكنون یك نسخه به شكل آزمایشی در مركز پشتیبان دیسپاچینگ ملی كشور در شرق زنجان نصب شده، كه مراحل تست و آزمایش را پشت سر می گذارد.

موسوی توضیح داد: یكی از بحث های مهم برای اجرایی شدن نرم افزار اسكادای، انجام آزمایش و تست در شبكه ای واقعی است. درواقع همان شبكه ای است كه برق مورد نیاز مردم را تأمین می كند. این اقدام بزرگترین ریسك و خطری بود كه برق منطقه ای خراسان آن را پذیرفت و خوشبختانه هیچ گونه مشكلی به بار نیاورد. درحال حاضر نرم افزار اسكادای پایدار و ثابت است و امیدواریم كه بتوانیم این پروژه را به شكل ملی در كل كشور اجرا نماییم.

امكان صادرات نرم افزارهای بومی منطقه ای خراسان در جهت درآمدزایی كشور

وی بیان كرد: پتانسیل لازم برای صادرات نرم افزار اسكادای به كشورهای همسایه در جهت درآمدزایی كشور وجود دارد. اما باید توجه داشت كه شركت برق منطقه ای، شركتی دولتی است و در بخش خصوصی یا بازاریابی نمی تواند ورود كند. ازاین رو نیاز به برنامه ریزی هایی دارد تا شرایط لازم برای صادر كردن آن به كشورهای دیگر فراهم گردد. درواقع برای بازایابی و صادرات آن نیازمند حضور بخش خصوصی هستیم.

موسوی تصریح كرد: این نرم افزار داخلی كه سبب تولید خودكفایی، كاهش هزینه ها و همینطور پیشرفت شده است نیازمند حمایت ملی است. چراكه نرم افزارهای خارجی با تشدید دوباره تحریم ها ضد ایران دچار مشكل خواهند شد و دیگر پشتیبانی های لازم از آن ها صورت نخواهد گرفت.

وی اضافه كرد: از نرم افزارهای دیگری كه به صورت بومی توسط خراسان طراحی شده است نرم افزار دی.سی.اس است كه در پست های ایستگاه های برق نصب می گردد و مشابه برندهای اروپایی و آمریكایی است. درحال حاضر در دو ایستگاه برق ناحیه خراسان یكی در مشهد و دیگری در نیشابور نصب شده است و به علت اینكه بسیار خاص و فنی هستند و خراسان در جهت اقتصاد مقامتی بسیار یاری دهنده بوده است و با كمترین هزنیه ها آن را طراحی نموده ایم.




5220
5.0 از 5
1396/12/08
22:40:02
تگهای خبر: سایبر , نرم افزار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان