تولید گوشی ایرانی به کجا رسید؟

تولید گوشی ایرانی به کجا رسید؟ به گزارش می هاست، تولید گوشی ایرانی چند سالی است توجه ها را به خود جلب کرده است و وزیر ارتباطات در آخرین اظهاراتش در رابطه با آن اظهار داشت که سالیانه بیشتر از سه میلیارد دلار صرف واردات ۱۰ تا ۱۴ میلیون دستگاه گوشی می شود اما این امکان برای ما وجود دارد که بتوان تولیداتی در این بخش داشته باشیم و البته ضروری است که این تولیدات در فضای رقابتی صورت گیرد تا محصول بهتر و متناسب با سلیقه مردم تولید و ارائه شود.



به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، چند سالی است که از مطرح شدن مبحث تولید گوشی ایرانی می گذرد و قبل از آن تنها یک شرکت بعنوان تولیدکننده محدود گوشی شناخته می شد؛ تولیدکننده ای که البته به زعم بعضی از کارشناسان این حوزه، بیش تر مونتاژ کننده قطعات وارداتی گوشی بوده تا اینکه بخواهند صفر تا صد گوشی را در داخل کشور تولید نماید.

درباره مزیت تولید گوشی داخلی گفته شده که با تولید گوشی با کیفیت ایرانی با قیمت مناسب، به قدرت خرید مردم، تحول دیجیتال و اشتغال کمک خواهد شد. باآنکه خصوصیت ها و خدماتی که برای گوشی داخلی در نظر گرفته شده، هنوز اعلام نشده اما استفاده از سیستم عامل بومی ظاهرا یکی از این خصوصیت ها است.

اگرچه تولید گوشی ایرانی مورد توجه دولت های گذشته قرار دارد اما دولت سیزدهم اهتمام ویژه ای نسبت به این مورد نشان داده چونکه همزمان با افتتاح این دولت، وزیر ارتباطات در رابطه با برنامه برای تولید موبایل ایرانی اعلام نمود که ظرفیتهای خوبی برای تولید موبایل در کشور وجود دارد اما باید بازار آن در کشور ایجاد شود و مردم به این موبایل ها اطمینان کنند.

بر این اساس اعلام گردید که در ابتدا امکان دارد نواقصی وجود داشته باشد که باید به این مساله توجه کرد، همینطور در ساخت گوشیهای ایرانی از ظرفیت جوانان که سبب اشتغال زایی می شود، استفاده خواهد شد؛ علاوه بر آن در مردم و جامعه خود باوری بوجود می آورد و نسبت به گوشیهای خارجی ارزان تر است.

در نهایت بعد از طرح اولیه تابستان سال قبل - مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام- اعلام نمود تولید گوشی تلفن همراه یکی از پروژه های است که از دولت گذشته شروع شده، ۱۳ شرکت خصوصی برای راه اندازی خط تولید خود در این منطقه به آنها رجوع کردند که از این تعداد دو مجموعه به بهره برداری رسیده اند و پیشبینی آنها اینست که تا آخر سال ۱۴۰۲ حداقل یک میلیون گوشی تولید شود که یک سوم آن گوشی هوشمند و باقی به صورت دکمه ای خواهد بود.

طبق گفته وزیر ارتباطات، حوزه تبدیل موبایل حوزه مشترک وزارت ارتباطات و وزارت صمت است که مسئولیت اصلی آن برعهده وزارت صمت بوده ازاین رو برنامه ریزی مشترکی انجام و کمک می شود به شرکت هایی که می توانند گوشی تولید کنند و زیرساخت های لازم را در اختیارشان قرار می گیرد.

موضوعی که وی در اظهارات اخیر خود در یکی از رسانه ها به آن اشاره نمود و اظهار داشت: از شرکتهای مختلف در منطقه ویژه اقتصادی پیام حمایت کردیم و با واگذاری زمین و تسهیلات، زیرساختی را فراهم کردیم تا مقدمات برای تولید گوشی فراهم گردد.

او تاکید کرد که در این عرصه ظرفیت خوبی وجود دارد و جوانان ما از جوانان دیگر کشورها کمتر نیستند و اگر مردم و مسؤلان به محصول ایرانی اعتماد کنند، می توانیم هم نیاز خودمان را برطرف نماییم و هم به سمت صادرات گام برداریم.

زارع پور با اشاره به اینکه بازار گوشی همراه بازار بسیار بزرگی است، خاطرنشان کرد که حالا سالیانه بیشتر از سه میلیارد دلار صرف واردات ۱۰ تا ۱۴ میلیون دستگاه گوشی می شود اما این امکان برای ما وجود دارد که بتوانیم تولیداتی در این بخش داشته باشیم.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: البته ضروری است که این تولیدات در فضای رقابتی صورت گیرد تا محصول بهتر و متناسب با سلیقه مردم تولید و ارائه شود. اگر برنامه ریزی خوبی در این حوزه صورت گیرد حتما می توانیم با گوشیهای خارجی هم رقابت نماییم البته هنوز در شروع راه هستیم.

البته حمایت دولت فقط به موارد گفته شده محدود نمی شود و در قسمت دوم لایحه بودجه سال جاری دولت ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پشتیبانی از تولید گوشیهای هوشمند داخلی در نظر گرفته است.




499
0.0 از 5
1403/01/31
13:30:21
تگهای خبر: ارتباطات , تلفن همراه , خدمات , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان