روایت یك پروژه ارتباطی در سال ۱۴۰۲؛
فیبر نوری چراغ اینترنت پرسرعت را در 100 شهر روشن کرد
می هاست: پروژه مهم وزارت ارتباطات برای تامین اینترنت پرسرعت ثابت در سال 1402 از 100 شهر گذشت و به پوشش 7 میلیون خانوار رسید.
به گزارش می هاست به نقل از مهر، مشکلات کندی و قطعی اینترنت همیشه یکی از گلایه های کاربران بوده و افزایش کیفیت مناسب شبکه های ارتباطی بیشترین مطالبه آنها شمرده می شود. از طرف دیگر میزان استقبال از اینترنت ثابت و کیفیت آن در کشور ما چندان بالا نیست در صورتیکه در خیلی از کشورها اینترنت ثابت بیش از همراه مورد توجه و استقبال کاربران قرار دارد. به همین دلیل و با هدف ارتقا کیفیت و توسعه اینترنت ثابت شبکه پرسرعت فیبرنوری (FTTx) برای ۲۰ میلیون مشترک خانگی و ۵ میلیون مشترک کسب وکار از بهمن ۱۴۰۰ آغاز شد و وعده تکمیل آن تا انتهای سال ۱۴۰۴ داده شد.
در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ برمبنای تصویب بخشنامه بند سین تبصره ۷ قانون بودجه، موضوع ایجاد «حساب توسعه شبکه فیبرنوری» با سرمایه اولیه هزار میلیارد تومان عنوان شد که نقطه عطفی در تامین مالی طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب وکارها به شمار می آمد. با تصویب تشکیل «حساب فیبر نوری» توسط رییس جمهور، پروژه شتاب بیشتری گرفت بطوریکه در آذرماه سال ۱۴۰۲ بعد از آن که مساله تامین مالی اپراتورها حل شد، وزیر ارتباطات از پوشش ۵ میلیونی فیبر نوری در کشور آگاهی داد.
پروژه فیبرنوری منازل و کسب وکارها به عنوان با اهمیت ترین پروژه بخش ارتباطات کشور طبق برنامه از پیش تعیین شده وزارت ارتباطات ادامه یافت و روند اجرای پروژه در سال ۱۴۰۲ به شکلی بود که میزان پوشش از ۲.۵ میلیون خانوار در سال پیش از آن با افزایش حدودا سه برابری به حدود ۷ میلیون خانوار رسید.
فیبر نوری از مسیر ۱۰۰ شهر گذشت
در روزهای پایانی سالی که گذشت نیز پوشش فیبر در بیش از ۱۰۰ شهر کشور به پایان رسید و بنا به وعده وزارت ارتباطات اجرای آن در بیش از ۲۰۰ شهر دیگر همچنان ادامه خواهد داشت.
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به عملکرد این وزارتخانه در عرصه پوشش فیبر نوری و برنامه های سال جدید در پاسخ به مهر اظهار داشت: پروژه فیبر نوری طبق استانداردهای دنیا در دو مرحله به انجام می رسد که قدم اول «هوم پس» است که یعنی فیبر در نزدیکی خانه ها می رود. ما نام آنرا پوشش گذاشتیم که هم اکنون طبق استاندارد فعلی تا ۳۰۰ متری به روز می نماییم و احیانا برای سال آینده تا ۱۰۰ متری می رود.
وی اضافه کرد: در قدم بعدی اگر کسی درخواست بدهد اپراتور مکلف است در مدت یک ماه سرویس را برایش فراهم آورد که به این شرط می گوئیم نقطه تحت پوشش قرار گرفته است یعنی فیبر تا نزدیکی خانه مردم برود و سرویس دایری را داشته باشیم. در نهایت هر کس درخواست نمود اپراتور باید بتواند ظرف یک ماه برای فرد سرویس را برقرار کند.
وی درباب وضعیت اجرای فیبر نوری در کشور در سالی که گذشت اظهار داشت: هدف گذاری ۱۴۰۲ برای اجرای فیبرنوری در کشور این بود که ۳۵ تا ۴۰ درصد پوشش فیبر نوری در کشور تمام شود که از ۷ میلیون عبور کرده و حدودا ۳ برابر شده است و می توان اظهار داشت که امسال توانستیم به پوشش فیبرنوری ۴.۵ میلیون اضافه نماییم.
وزیر ارتباطات با اشاره به این که امیدواریم تا سال آینده این عدد حداقل ۲ برابر شود و حدودا به ۱۴ میلیون برسیم، اظهار داشت: اپراتورها مشخص و شهرها تفکیک شده اند، بیش از ۵۰۰ شهر از ۱۴۰۰ شهر مجوزهای لازم و توافق ها را از شهرداری دریافت کرده اند که این مساله موجب افزایش سرعت کار می شود. در قانون برنامه و بودجه نیز بندی آمده که بواسطه آن شهرداری ها و نهادهای مربوطه باید برای پروژه فیبرنوری با وزارت ارتباطات همکاری داشته باشند ما امیدواریم سال آینده سال درخشانی برای پروژه فیبرنوری باشد و بتوانیم حداقل ۶۰ تا ۷۰ درصد کشور را تحت پوشش قرار دهیم.
افزایش سرعت اینترنت به هزار مگابیت
وی اضافه کرد: با فراهم شدن این خدمت می توان سرعت اینترنت را تا حد بالایی افزایش داد و الان مشترکانی که از این سرویس استفاده می نمایند سرعت هایی تا هزار مگابیت بر ثانیه را نیز تجربه کرده اند. زارع پور همین طور این وعده را داد که در هفته دولت سال آینده جشن پوشش کامل شبکه ارتباطی مبتنی بر فیبر نوری در شهرستان های استان تهران اجرا شود. جشن سبز ارتباطات در تهران وی اظهار امیدواری کرد: با همراهی فرمانداران و شهرداران و مدیران استان تهران در هفته دولت سال آینده، جشن سبز شدن استان در عرصه ارتباطاتی از تکمیل پوشش روستاهای بالای ۲۰ خانوار تا تکمیل پوشش شبکه ارتباطی مبتنی بر فیبرنوری اجرا شود. وزیر ارتباطات همین طور با پیش بینی چشم انداز این پروژه در سال جدید اظهار داشت: البته انتظار می رود در ۲۷ اردیبهشت که مصادف با روز جهانی ارتباطات است حداقل ۵۰ درصد این پروژه به عاقبت رسیده باشد.
منبع: می هاست
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب