چرایی کند بودن پروژه فیبرنوری در تهران
می هاست: اعلام آخرین جزییات و قیمت فیبرنوری در تهران و تسهیل فعالیت کسب وکارها با تاسیس «سندباکس» وزارت ارتباطات، همین طور هوشمندسازی پست کشور از مهم ترین خبرهایی بودند که هفته گذشته در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر گردید.
به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، هفته ابتدایی اسفندماه با خبر پیش بینی جابه جایی ۳۰۰ میلیون مرسوله پستی تا انتهای سال شروع شد. محمود لیائی-مدیرعامل شرکت پست ایران- درباره ی تعداد مرسوله های ارسالی و آخرین وضعیت آنها گفت امسال با افزایش ۶۰ میلیون مرسوله پستی به شهرک ها و شرکت های پستی مواجه بودند و سال قبل حدود ۲۴۵ میلیون مرسوله جابه جا کردند.
او تاکید کرد: در حال حاضر که یک ماه به انتها سال مانده و پیش بینی ما برای پایان سال جابه جایی ۳۰۰ میلیون مرسوله است که با رشد ۶۰ میلیونی مواجه هستیم و پیک آن برای جمعه سیاه بلک فرایدی بود و به صورتی با انبوه مرسوله پستی غافل گیر شدیم.
همچنین شرکت ملی پست همانند سایر بخش ها در راه هوشمند سازی قرار گرفته است بطور مثال علاوه بر صندوق های پستی هوشمند بتازگی آیین رونمایی از دو سرویس نوین پستی در ناحیه پستی مفتح انجام شد و مدیر عامل شرکت ملی پست دراین زمینه اعلام نمود: در راه هوشمندسازی پست دو خدمت نوین باجه نمونه تحویل-دریافت و باجه های سیار قبول مرسولات پستی با بهره گیری از توان متخصصان داخلی و همکاری بخش خصوصی به راه افتاده است، این مبادرت به منظور ارتقای سطح رضایتمندی و حرکت به سمت خلق خدمات با ارزش افزوده انجام شده است.
تسهیل فعالیت کسب وکارها با تاسیس «سندباکس» وزارت ارتباطات از دیگر خبرهایی بود که در این هفته منتشر گردید. در توضیح سندباکس می توان گفت نوین ترین روش تنظیم گری بشمار می رود و یکی از اقدامات حمایتی سازمان فناوری اطلاعات ایران از کسب و کارهای فناورانه است.
مجوز سندباکسِ تنظیم گریِ سازمان فناوری اطلاعات ایران، فضا و محیطی کنترل شده است که کسب و کارهای نوظهور و فناور با حضور در آن می توانند، برای زمانی محدود و با تعداد کاربران معین به فعالیت و ارائه خدمات بپردازند. در حقیقت سندباکس، پروسه فعالیت کسب وکارها را به شکل ساده و در عین حال سریعی فراهم می آورد.
در همین رابطه محمد خوانساری - رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران- اواسط هفته در یک نشست خبری درباره ی سند باکس توضیحاتی ارائه کرد: در سال ۱۳۹۸ مصوبه کمیسیون عالی تنظیم مقررات و سپس مرکز ملی فضای مجازی را داشتیم که مطابق آن در سال قبل دستور العمل مربوطه ابلاغ گردید که طبق آن کسب و کارهای حوزه فناورانه می توانند از این ظرفیت بهره گیرند.
وی اظهار داشت: همین طور ممکنست تعدادی از کسب وکارها ایده هایی در عرصه کسب و کارهای نوظهور داشته باشند، این هم نمونه ای از فناوری هایی است که ممکنست به وزارت ارتباطات ارسال شود و این وزارتخانه در بازه زمانی کوتاه بررسی می کند و با مزایایی که در بازه زمانی ۶ تا یک سال مشخص می شود، شرکت مورد نظر می تواند مسیر رشد خودرا طی نماید.
او همین طور در دومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی که در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار گردید، با اشاره به تجربه دولت هوشمند در سامانه های متصل با داده ها، اظهار داشت: در دولت هوشمند تعدادی سامانه پشت صحنه یک سامانه واسطه کاربری یا کانال واحد داریم که مبتنی بر آن خدماتی ارائه می شود. یکی از سامانه ها، واحد مدیریت زمانی است. به عنوان مثال در کشور، قواعد مختلف و دستگاه های مختلفی در عرصه زمین ها داریم و حدود ۲۸ دستگاه وجود دارند که درباره ی زمین نظر می دهند و در این جهت می توانیم در صدور مجوز تغییر کاربری سامانه شفافی داشته باشیم. این سامانه حالا با عضویت ۲۰ دستگاه اجرائی در خوزستان فعال است.
به گفته وی هم اکنون، در سازمان فناوری اطلاعات، مرکز تبادل اطلاعات کشور فعال است؛ این مرکز در سال ۱۴۰۰، دارای ۶۷ دستگاه اجرائی بود و ۶۴۴ دستگاه دیگر نیز سرویس می گرفتند و ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تراکنش مالی در سال داشت که در سال ۱۴۰۱ با ۹۱ دستگاه سرویس دهنده، به درآمد ۷.۵ میلیارد تومانی رسیده است.
اعلام آخرین جزییات و قیمت فیبرنوری در تهران هم از دیگر اخباری بود که در این هفته منتشر گردید. شرکت مخابرات تامین کننده زیر ساخت های شهری است و مخابرات تهران هم از این قاعده مستثنی نیست.
به گفته مدیر مخابرات تهران در این استان یک میلیون ۴۰۰ هزار پورت دیتا به مشتریان خود ارائه داده که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار پورت مربوط به ADSL است و هم اکنون تعداد واگذاری این شرکت در فیبر نوری به ۱۲۰ هزار عدد رسیده است.
ملک جعفریان درباره ی چرایی کند بودن پروژه فیبرنوری در تهران توضیح داد: بطور معمول تکنولوژیهای جدید در ابتدا از طرف مردم استقبال نمی شوند تا این نیاز که همان سرعت است، برقرار شود. در کنار این مساله ما باید تبلیغات هم انجام دهیم که وزیر ارتباطات حالا به این مساله وارد شده است. ما به جهت اینکه واگذاری ها خوب صورت گیرد، تعدادی پارتنر گرفته ایم که الان ۸ مورد هستند و مردم می توانند بوسیله تماس با ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۰ درخواست دهند که سرویس به آنها ارائه شود؛ اما اولویت فیبرکشی با ساختمان های بلند است.
کوشش برای به عاقبت رساندن پروژه فیبرنوری تا پایان دولت از دیگر اخباری بود که می توان به آن اشاره نمود. بگفته وزیر ارتباطات پروژه فیبر نوری در بعضی کشورها هشت تا ۱۰ سال طول کشیده است اما برمبنای برنامه ریزی ها تا پایان دولت تلاش دارند این پروژه را به عاقبت برسانند و به همین دلیل برای توسعه این طرح به ۱۰ اپراتور مجوز داده شده است.
او همین طور با تأکید بر این که وزارت ارتباطات حوزه کاری و ماموریت گسترده و متنوعی دارد که از اعماق اقیانوس ها تا فضا را شامل می شود، گفت یکی از با اهمیت ترین پروژه های فعلی وزارت ارتباطات و دولت سیزدهم هم اکنون پروژه فیبر نوری منازل و کسب وکارها است که با هدف ۲۰ میلیون پوشش تا پایان دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته است.
البته در کنار موارد گفته در هفته ای که گذشت چهلمین جلسه کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال به ریاست وزیر ارتباطات و با حضور اعضای این کمیسیون انجام شد و در این نشست پیش نویس بخشنامه اجرائی نحوه فعالیت سکوها و کسب و کارهای حوزه سلامت رقومی مورد بررسی قرار گرفت و وزیر ارتباطات با اشاره به مشکلاتی که در مدت اخیر برای تعدادی از پلت فرم ها ایجاد شده، بیان کرد نبود قانون در این زمینه موجب بی انگیزگی و نگرانی مدیران پلت فرم ها و فعالان این حوزه شده و باید با تدوین لوایح قانونی لازم و پیگیری تصویب آنها در مجلس شورای اسلامی، این حوزه را نظام مند کرده و حقوق و تکالیف سکوها و کاربران مشخص کرد.
رییس کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال دولت با بیان این که برمبنای برنامه هفتم توسعه در سال آینده دستگاهها باید برنامه خودرا جهت استفاده از تکنولوژی های جدید در قالب بخشنامه های پیشنهادی به دولت ارائه کنند، اشاره کرد: این اتفاق می تواند منجر به ایجاد یک موج گسترده برای توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی در کشور شود.
منبع: می هاست
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب