آشنایی با نشانه ویروسی شدن گوشی و راهکار آن

آشنایی با نشانه ویروسی شدن گوشی و راهکار آن به گزارش می هاست، ایسنا نوشت: کم توجهی کاربران در بروزرسانی آنتی ویروس و سیستم عامل موجب آلوده شدن سیستم ها به بدافزارها می شود که از میان رفتن اطلاعات ذخیره شده را در پی دارد.


قربانیان فضای مجازی با بی توجهی بوسیله باز کردن پیوست ایمیل های اسپم یا لینک های درون آنها، باز کردن فایل های دانلود شده آلوده از سایت های نامعتبر یا کلیک روی لینک های مخرب، بوسیله توزیع تبلیغات آلوده، آلودگی بوسیله هک و نفوذ به سیستم ها؛ به ویژه سیستم هایی که لطمه پذیری آنها وصله نشده است، مورد سو استفاده قرار می گیرند. بنا بر این به کاربران سفارش می شود که از یک آنتی ویروس برای مقابله با ویروس بهره گیرند اما قبل از آن باید بدانند که چه علائمی نشان میدهد که دستگاه هشان به ویروس آلوده شده است.
با توجه به این که رسانه های اجتماعی بطور معمول از تبلیغات استفاده نمی کنند، این مساله راهی برای آگاهی از ویروسی شدن گوشی است. سایت های متنوعی در اینترنت وجود دارد که استفاده از آنها سبب ویروسی شدن گوشیها خواهد شد. اگر می خواهید مطمئن شوید که گوشی شما ویروسی شده یا خیر، می توانید سایت های شبکه هایی مانند توییتر را باز کنید، اگر در پروفایلتان تبلیغاتی را مشاهده کردید باید تقریباً به ویروسی شدن گوشی خود پی ببرید، چونکه این سایت ها عموما تبلیغات غیرضروری نداشته اند.
خالی شدن سریع باتری از دیگر نشانه های ویروسی شدن گوشی تلفن همراه است؛ به عبارتی اگر تلفن همراه شما یکباره شارژ خالی می کنید باید حدس بزنید که گوشی ویروسی شده است برای اینکه وجود ویروس ها سبب می شود که حجم پشتیبانی باتری گوشی کم شود و هنگامی که نرم افزار مخربی وارد گوشی شما می شود، حافظه گوشی شما بصورت متداوم درحال کار است که در نهایت سبب می شود باتری گوشیتان زودتر از گذشته خالی شود.
داغ شدن گوشی مهم ترین نشانه ویروسی شدن گوشی است در شرایطی که داغ شدن گوشی در زمان های طولانی امری طبیعی بنظر می رسد اما باید توجه داشته باشید که اگر در وضعیت عادی و زمانی که زیاد با گوشی کار نمی کنید، متوجه داغ شدن بیش از اندازه گوشی شدید، احتمال ویروسی شدن گوشی شما وجود دارد، برای اینکه تعدادی از ویروس ها سبب می شوند که بیش از حد طبیعی از CUP گوشی استفاده گردد و درنهایت با داغ شدن غیرطبیعی گوشی روبه رو می شوید.
ریست شدن ناگهانی وای فای می تواند دلیل دیگری در خصوص ویروسی شدن گوشی باشد. در گوشیهای اندرویدی ممکنست یک دفعه با روشن شدن ناخواسته جی پی اس روبه رو شوید اما نمی توانید این مورد را دلیل بر ویروسی شدن گوشی خود بدانید. در صورتیکه به شکل ناگهانی متوجه شدید که وای فای گوشی از کار افتاده است می توانید به ویروسی شدن شک کنید و برای اینکه از شر این مساله رها شوید باید گوشی را ریست کنید.
اما بعد از آنکه تا حدی از ویروسی شدن گوشی خود اطمینان پیدا کردید چگونه می توانید آنها را حذف کنید؟ بعد از اطمینان از این که تلفن شما توسط بدافزار مورد حمله قرار گرفته است، دکمه پاور را پایین نگه دارید و تلفن را بطورکامل خاموش کنید. ممکنست این کار جلوی خسارت بدافزارها را نگیرد، اما می تواند جلوی کوشش های مخرب برای دسترسی به شبکه های مجاور را متوقف نماید.
خاموش کردن همین طور به شما فرصت می دهد تا فکر کنید و تحقیق کنید. آیا برنامه آلوده خاصی را که بدافزار را به دستگاه شما وارد کرده است می دانید؟ آیا می دانید چه نوع نرم افزار دیگری ممکنست بدون رضایت شما بارگیری کند؟ اگر نتوانید برنامه را در ریشه مشکل پیدا کنید، نمی توانید آنرا حذف کنید. در این زمینه پلیس فتا هشدار داده است که برنامه های ضدبدافزار می توانند به شناسایی مواردی که موجب ایجاد مشکلات شما می شوند کمک کنند و حتی ممکنست نرم افزارهای آلوده را برای شما حذف نمایند. این کار نیاز به بازگرداندن دسترسی مجدد تلفن به اینترنت دارد.
وقتی دستگاه خودرا مجدداً روشن می کنید و برای جدا کردن برنامه مشکل ساز، وارد برنامه می شوید، ابتدا به حالت ایمن بروید. این کار به محدود کردن خسارت هایی که برنامه آلوده می تواند انجام دهد کمک خواهدنمود. برای بیشتر دستگاه های اندروید، می توانید با نگه داشتن دکمه پاور برای چند ثانیه وقتی دستگاه روشن است، به حالت ایمن بروید، سپس روی گزینه Power off ضربه بزنید و نگه دارید.
این کار باید چند گزینه قدرت را بوجود آورد، همچون گزینه Reboot to safe mode. این حالت را انتخاب نموده و منتظر بمانید تا باردیگر تلفن خودرا راه اندازی کنید. اگر نمی توانید یک حالت امن پیدا کنید، بجای آن، حالت هواپیما را فعال کنید تا دستگاه شما از هر شبکه قطع شود. به طور معمول می توانید آن گزینه را در بالای سایه اعلان های خود پیدا کنید.
بعد از انجام اقدام گفته شده سراغ تنظیمات دستگاه اندروید خود بروید. تا آن زمان که بخشی به نام برنامه ها را مشاهده کنید، حرکت کنید. بدنبال فهرستی از تمام برنامه های فعلی خود باشید، برای یافتن فهرست کامل ممکنست لازم باشد مدیر برنامه را انتخاب کنید. هنگامی که در تنظیمات هستید، حرکت کنید تا برنامه آلوده را در مرکز مشکلات خود پیدا کنید.
بسادگی حذف را انتخاب کنید و دستگاه اندروید شما باید برنامه مورد نظر را حذف کند. همین طور ایده خوبی است که فهرست برنامههای خودرا مرور کنید و بارگیری های مشکوک دیگر را حذف کنید، اگر قبلاً به این فهرست نگاه نکرده اید، ممکنست از برخی موارد عجیب دستگاه شما روی آن تعجب کنید.
هر دستگاه اندرویدی، مخصوصاً یک دستگاه لطمه پذیر، مستحق حفاظت است. تعدادی برنامه امنیتی وجود دارد که می توانید برای صیانت از تلفن خود، اسکن ویروس ها و خلاص شدن از شر فایل های ناخواسته و هرگونه نرم افزار آلوده، استفاده کنید. هنگامی که برنامه حذف برنامه دستی را بصورت دستی تمام کردید، یک برنامه امنیتی را دانلود کنید تا به مراقبت از هرگونه مسائل آینده کمک نماید.
۵۸۵۸



منبع:

427
0.0 از 5
1402/05/22
07:23:44
تگهای خبر: امنیت , امنیتی , اندروید , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان