استقبال کیهان از فیلترینگ و محدود کردن فضای مجازی
به گزارش می هاست، کیهان نوشت: چند روزی است که به دلیل وقوع اغتشاشات و آشوبگری در بعضی مناطق کشور، محدودیت هایی در دسترسی به پیام رسان های خارجی همچون واتس آپ و اینستاگرام و... وضع شده است، کاری که با عنایت به سبقه مسئولیت ناپذیری این پیام رسان ها و نمونه های مشابه آنها شاید اجتناب ناپذیر باشد.
رها بودن شبکه های اجتماعی خارجی را در گذشته و در جریان فتنه سال 88 یا حوادث دیماه 96 و آبان 98 و این روزها به وضوح میتوان دید. دادن سرویس و میدان به آشوبگران برای مواردی همچون انتشار آموزش ساخت بمب دست ساز یا انتشار پرحجم شایعات و دروغ های تحریک کننده، فراخوان برای تجمع و آشوب و موارد دیگر وظیفه ایست که شبکه های اجتماعی خارجی در حوادث مشابه سالهای اخیر و روزهای گذشته کشورمان در عمل به آن کم نگذاشته اند. البته این ها خود، نمونه ای از تناقض و سیاست های دوگانه ایست که با همه شعارهای فریبنده و ریاکارانه، این شبکه های اجتماعی نمی توانند از آن فرار کنند. بعنوان مثال همین توئیتر که در جریان فتنه سال 88 به تصریح هیلاری کلینتون در کتاب خاطراتش، از تعمیر موقت و توقف محدود فعالیت خود منع شده بود تا حتی ذره ای در اثرگذاری بر آشوب در ایران اختلال ایجاد نشود، در جریان آشوب های بعد از انتخابات ریاست جمهوری اخیر در آمریکا و حتی قبل از آن، تمهیدات خاصی برای پیشگیری از بروز هرج ومرج در این کشور اندیشید حتی اگر قرار بود عامل هرج ومرج، رئیس جمهور آمریکا باشد. این شبکه اجتماعی از همان ابتدا اعلام نمود اجازه نخواهد داد هیچ کدام از نامزدها (بخوانید: دونالد ترامپ) قبل از شمارش آرای کافی، اعلام پیروزی زودهنگام کند. در نهایت هم توئیتر و شبکه های اجتماعی دیگر آمریکا حتی به رئیس جمهور مستقر خود هم رحم نکردند و صفحات ترامپ را بستند تا نشان دهند در مبحث حفظ امنیت و پیشگیری از هرج و مرج در کشورشان شوخی ندارند.
تخریب فرهنگی و تربیتی با هدف گیری نوجوانان، جوانان و خانواده ها متاسفانه یکی دیگر از کارکردهای مورد نظر پیام رسان های خارجی برای فعالیت در کشورمان اجرای برنامه های ضدفرهنگی و تخریبی تدارک دیده شده از جانب دشمنان ضد پرورش صحیح نسل جوان و هدف گیری خانواده هاست. وقتی هم این پیام رسان ها با تذکر مسؤلان کشورمان برای پذیرش مسئولیت این اقدامات و دادن تعهد برای رعایت اصول و استانداردهای فرهنگی جامعه ایرانی اسلامی مواجه می شوند با قلدری و سرکشی رفتار می کنند. حال آنکه همین شبکه های اجتماعی در خیلی از کشورهای غربی دارای خط قرمزهایی هستند که حاضر به رعایت آنها در کشورمان نیستند.
نگاهی به محتوای عرضه شده در شبکه هایی همچون تلگرام و اینستاگرام که به سادگی در دسترس کودک و نوجوان و جوانان و خانواده ها قرار دارد مواردی همچون ترویج خشونت، ترویج بی دینی، فروش سلاح و مشروبات و ترویج بی بند و باری و فحشا و پر و بال دادن به شبکه های ویرانگر قمار و شرط بندی و همینطور ترویج فرهنگ خودنمایی و و فرهنگ سگ پروری و دوری از ازدواج و فرزندآوری... تنها نمونه هایی از سوغات این شبکه های اجتماعی غیر متعهد برای نسل جوان و خانواده های ایرانی است.
خنده دار اینکه اینستاگرامی که انتشار تصویر قهرمان ملی و سردار سرافراز کشورمان در مبارزه با تروریسم یعنی شهید حاج قاسم سلیمانی را تحمل نمی کند اجازه نشر هزار و یک محتوای مضر را می دهد.
ضرر اقتصادی نتیجه سرمایه گذاری در بستر نامطمئن
با گسترش شبکه های مجازی در سالهای گذشته تا به امروز، زمینه قابل توجهی از فعالیت اقتصادی در سطوح مختلف در این فضا بوجود آمده است. در کشورمان کم نیستند کسب و کارهایی که یا در کنار فعالیت معمول خود در فضای معمول از ظرفیت های تبلیغ یا داد و ستد در فضای مجازی هم استفاده می نمایند و یا کسب و کارهایی که ذاتاً بر مبنای فعالیت در بستر مجازی شکل گرفته اند و به صورت کامل در این فضا مشغول هستند. اما همواره اخطار داده شده است که شبکه های اجتماعی خارجی به دلایلی محل صد در صد مناسب و مطمئنی برای فعالیتهای اقتصادی نیستند همچون این که بارها پلیس فتا اعلام نموده است که در موارد زیادی پرونده های کلاهبرداری های در رابطه با داد و ستدهای مجازی که در شبکه های اجتماعی خارجی صورت گرفته به دلیل پاسخگو نبودن مدیران این شبکه ها به نتیجه نمی رسد و خیلی از مردم به خاطر آن ضرر و زیان های هنگفتی متحمل شده اند و برعکس این شرایط فضای خوبی در اختیار کلاهبرداران گذاشته است که با خیال راحت مشغول چپاول مردم باشند.
از طرفی حتی کسب و کارهای معمول و سالم هم از این بی اعتمادی بوجود آمده در مردم به خاطر رواج کلاهبرداری های مجازی غیر قابل تعقیب صدمه می بینند و اگر اساسا فعالیتهای اقتصادی مجازی در فضایی مطمئن و متعهد و پاسخگو همچون شبکه های داخلی شکل بگیرد هم خریدار و هم فروشنده با خیال راحت تر فعالیت می نمایند و این کسب و کارها با رونق بیشتری روبه رو خواهند شد. ضمن این که سرمایه گذاری در فضای بیگانه که امکان دارد به دلایلی همچون اتفاقات این روزها به اجبار متوقف و مختل شود منطقی نیست.
به علل مذکور و علل مختلف دیگر، عقل حکم می کند که هر چه بیشتر و سریع تر به سمت ارتقای توان داخلی در حوزه پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی و استقلال در فضای مجازی حرکت نماییم. طی روزهای اخیر با محدودیت های بوجود آمده برای پیام رسان های خارجی باز هم موج استقبال مردم از پیام رسان های داخلی بوجود آمده و خیلی از افراد یک یا چند نمونه از پیام رسان های ایرانی را مورد استفاده قرار می دهند. اما کم توجهی مسؤلان دولت قبل در پشتیبانی از پیام رسان های بومی و عدم حرکت در راه استقلال مجازی سبب شده است که با وجود همه توانایی ها و ظرفیت های داخلی در حوزه پیام رسان های، با سطح مطلوب و مورد انتظار فاصله داشته باشیم و نیاز مردم به صورت کامل یا مطلوب پاسخ داده نشود. 23302
منبع: می هاست
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب