كرونا را غمگین نقاشی می كنید یا شاد؟

كرونا را غمگین نقاشی می كنید یا شاد؟ آمدن كرونا و رفتنش یك بحث است، رد پایی كه از خود به جا می گذارد هم بحث دیگر. از تاثیرات روانی و افسردگی گرفته تا تغییر در روش و منش و آداب زندگی كه بگذریم، كرونا هم همانند خیلی از اتفاقات مهم تاریخ جهان به رنگ پاشی هنرمندان هم رحم نكرده است.


بهنام کامرانی، هنرمند هنرهای تصویری و مدرس دانشگاه که کیوریتوری بعضی از نمایشگاه های هنری را هم بر عهده دارد، همچون افرادی است که باور دارد تأثیر کرونا در آثار هنری لزوما بازتاب دهنده تصاویر غم انگیز نیست، بلکه این انعکاس می تواند حتی در آثار شاد و مفرح هم خودش را نشان دهد. در واقع انعکاس این پدیده در آثار هنری از هنرمندی به هنرمند دیگر و از شرایطی به شرایط دیگر، متفاوت می باشد.
او درباره تاثیرات ماندگار روزگار کرونایی بر عرصه هنرهای تجسمی، با اشاره به اینکه ابعاد پدیده شیوع کرونا نه فقط در کشور ما بلکه در جهان بسیار گسترده است، به ایسنا می گوید: برای شناخت و بررسی میزان تاثیرگذاری این پدیده و ابعاد آن احتیاج به زمان است. طبیعتاً این مورد در هنر و خلاقیت هنری در سال های آتی خودش را نشان داده است.
او یادآور می شود: بطور قطع با عنایت به این که دنیا وارد مرحله تازه ای شده است، شرایط در آینده همانند قدیم نخواهد بود. فکر نمی کنم پدیده ای با این تاثیرگذاری در ۱۰۰ سال گذشته داشته باشیم که همه جهان را تحت شعاع خودش قرار بدهد. پدیده ای که علاوه بر روابط انسان ها، روی مسائل اجتماعی، سیاسی و مهم تر از همه اقتصادی اثرگذار بوده است.


کامرانی در ادامه به عملکرد گالری ها در روزگار کرونایی اشاره و اظهار می کند: با آغاز شیوع کرونا در کشور، خوشبختانه خیلی از گالری ها فروش آنلاین و فعالیتهای فرهنگی خویش را در این فضا را آغاز کردند تا بتوانند در کنار فعالیتهای گالری، اندکی فضا را تحمل پذیرتر کنند و سایر رسالت های فرهنگی گالری را هم پوشش دهند. در واقع می توان گفت با وجود افت کمی در میزان فروش، به شکلی هر گالری کوشش کرد تا با عرضه راه کارهای خاص خود روند مثبتی را شکل دهد.
این کارشناس هنری خاطرنشان می کند: در این میان البته فرصت مناسبی هم برای هنرمندان فراهم گردید تا بیشتر با خودشان خلوت کنند و وقت بیشتری را برای خلق اثر داشته باشند. در واقع شیوع کرونا و قرنطینه خانگی سبب شد تا بیشتر از قبل برای خودمان وقت بگذاریم و خیلی از هنرمندان توانستند در این دوره آثار بیشتری خلق کنند. اما اینکه این آثار چه حال و هوایی دارند به روحیه هنرمند و شرایط آن برمی گردد.
او ادامه می دهد: نباید انتظار داشت که هنرمندان در این دوران لزوما آثاری خلق کنند که غم انگیز باشند. به هر حال امکان دارد هنرمندی احساس کند که با کشیدن اثری متفاوت و شاد می تواند بیشتر به خودش روحیه بدهد و از طرفی هنرمندی ترجیح می دهد که سیاهی و تلخی را در کارش منعکس کند. به همین خاطر هم محتوای آثار از هنرمندی به هنرمند دیگر و از شرایطی به شرایط دیگر متفاوت می باشد.
کامرانی همینطور درباره آثار هنری که مشخصا با مبحث کرونا خلق می شوند اظهار می کند: به شخصه پیشنهادهایی برای خلق اثر با مبحث کرونا و ماسک داشته ام که جواب منفی دادم؛ البته این نوع فعالیت ها ستودنی است، اما فکر می کنم شاید بهتر است که به صورت غیرمستقیم تری به مبحث کرونا نگاه کنم.









منبع:

2491
5.0 از 5
1399/04/31
14:21:07
تگهای خبر: آنلاین , دانشگاه , فروش , نمایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان